Designul de brand sau identitatea vizuala a unei companii se realizeaza prin crearea de grafica pentru uz intern sau extern in scopul promovarii brand-ului, urmarind un tipar. Acest lucru se bazeaza pe fonturi, palete de culori, forme, masuratori si scheme similare. Identitatea vizuala urmareste crearea unei imagini unitare care se identifica cu toate materialele de promovare ale unui brand: logo, website, carte de vizita, pliante, ambalaje si etichete produse, impremeuri textile, bannere, etc.
Branding design-ul sau identitatea vizuala a unei afaceri nu este formata doar dintr-un logo, cu toate ca acesta face parte din linia de design a unui brand. Identitatea vizuala este construita dintr-un ansamblu de elemente care definesc firma sau compania in cauza. Astfel, putem spune ca o companie, ca sa poata fi remarcata si sa isi creasca rapid credibilitatea in fata clientilor este necesar sa fie foarte atenta la: brand, identitate vizuala si logo.
Enumeratia de sus nu este una aleatorie, ci este ordinea apartenentei elementelor brand → identitate vizuala → logo. Daca o luam in sens invers, putem spune ca logo-ul este o parte a identitatii vizuale, care la randul ei este o parte a brand-ului. Pare destul de complicat, dar nu este asa. Pentru a intelege mai bine conceptul putem spune ca brandul este „marca inregistrata”. Acesta este termenul juridic corect in Romania. Adica, mai usor, ne putem referi la intiparirea unui simbol pe piata. Iar asta este foarte important pentru viitoarele vanzari. Ganditi-va cat de des ati cumparat un produs/serviciu doar pentru simplu fapt ca stiati din experiente anterioare ca acel produs este de calitate. De fiecare data cand ati patit asa ceva, trebuie sa stiti ca acolo a fost o lucrare ampla la brandul si identitatea vizuala a companiei respective. Aceeasi situatie se poate repeta si pentru evitarea unor marci. Intreg procesul de branding este intr-un final, de cele mai multe ori, unul win-win. O firma cu produse de calitate reusind sa vanda produsele, unor oameni care au nevoie de acestea.
Deci, brandul ajuta foarte mult la diferentierea unei companii de concurenta si la o identificare rapida a produselor/serviciilor comercializate. Astfel, consumatorii se vor simti mult mai confortabil sa repete interactiunile cu un brand si in aceasi masura sa il recomande prietenilor/familiei.
Daca vorbim despre ce este identitatea vizuala, nu putem omite elementele din care este formata. Desi nu exista un standard, depinzand foarte mult de natura companiei, putem generaliza. De exemplu, folosirea acelorasi culori in cadrul materialelor publicitare, fonturi, forme si logouri.
Cele mai insemnate si importante elemente ce alcatuiesc identitatea vizuala a unei companii sunt:
Rolul tuturor acestor elemente, sau materiale, este de a-i intari credibilitatea consumatorului final fata de companie. Exact ca in cazul persoanelor, de cele mai multe ori prima impresie este foarte importanta.
Deci pe langa faptul ca este o componenta importanta a brandului, am mai putea spune ca identitatea vizuala a unei companii este ansamblul imaginii acesteia, unde avem ca prim element logo-ul.
Design modern & profesional indeferent de domeniul afacerii tale. Fiecare proiect este unic. La fel si ideile noastre.
Iti ascultam propria viziune si te tinem la curent pe parcursul proiectului pentru ca stim cat de mult conteaza sa fie perfect.
Ne place sa fim corecti. De aceea stabilim oferta finala dupa detaliile, preferintele si asteptarile tale.
Toate fisierele create de noi sunt stocate pe serverul nostru astfel incat sa-ti fie mereu usor sa le gasesti.
Toate drepturile rezervate | © PRYMEDIA.RO